1e Biljartfinale DLTC-Thialf

21 september 2023


Beste biljartliefhebbers,

De eerste finale om de DLTC-Thialf Wisselbokaal is gespeeld, en wel op zaterdag 16 september 2023.

De finalisten waren;

Marc Weber (47 car.), Nico Naaktgeboren (38 car.), Jan van de Broek (27 car.) en Willem Reidel (27 car.).

Het beloofde een hete strijd te worden en dat werd het ook! Na ronde 1 waren er 2 spelers met 2 punten, namelijk Marc en Jan. Dus er kon nog van alles gebeuren in 2e ronde. En dat gebeurde dus ook! Nico en Willem pakten allebei de volle winst. Dat betekende dat er na 2 rondes vier spelers waren met 2 punten. Hierdoor moest de 3e ronde de beslissing brengen. Nico (38 car.) tegen Willem (27 car.) en Jan (27 car.) tegen Marc (47 car.). Nico en Willem maakte er een spannende partij van die nog alle kanten op kon gaan. Na 10 beurten was de stand 9-6, maar met o.a. een mooie serie van 9 liep Nico na 20 beurten uit naar 23-10. Willem zat even niet lekker in de partij en Nico pakte nog een serie van 5 mee. Na 30 beurten was de stand 30-14. In het zicht van de haven zakte Nico nog even in en Willem greep zijn kans. Na 40 beurten was het 33-24. Uiteindelijk pakte Nico de volle winst van 38-26 car.

Stand na 5 partijen: Nico 4, Willem 2, Jan 2 en Marc 2. Met nog één partij te spelen (tussen Jan en Marc), waren er nog 3 kanshebbers op de DLTC-Thialf Wisselbokaal. Deze laatste partij moest uitsluitsel geven wie de mooie bokaal kon winnen. De partij tussen Jan (23 car.) en Marc (47 car.) moest de beslissing geven. Na 10 beurten was de stand nog 7-18. Jan zakte daarna volledig door het ijs en Marc deed er nog een schepje boven op met 17 caramboles in 10 beurten. De stand was op dat moment 10-35. Jan kon daarna geen potten meer breken en na 30 beurten was het lot bezegeld. Eindstand 12-47.

Na enig rekenwerk van de competitieleider was de eindstand als volgt. (bij gelijk aantal punten geldt het hoogste gemiddelde)

  1. Marc     punten 4  gemiddelde 1,45
  2. Nico      punten 4  gemiddelde 0,78
  3. Willem  punten 2   gemiddelde 0,70
  4. Jan        punten 2   gemiddelde 0,67 

Kees van Tienderen (competitieleider) en ondergetekende (medeorganisator) vonden zowel de competitie als deze afsluitende finale een groot succes. We hebben dan ook besloten om deze competitie voort te zetten, maar in een iets andere vorm. We maken er een “herfst/winter-activiteit” van en starten in oktober op de maandag en de donderdag. De gratis biljarttraining - gegeven door Kees van Tienderen – zal, zoals gebruikelijk, op de woensdag plaatsvinden. Iedereen is van harte welkom! (maar als iemand van de kampioen les wil hebben, is dat te regelen hoor, hahahaha).

Namens de organisatie van de biljartcompetitie willen wij alle spelers en toeschouwers hartelijk bedanken voor het afgelopen seizoen. Hierbij bedanken we ook onze schrijvers Janny van der Loos en Rob Fransen. Uiteraard bedanken we onze voorzitter Edwin Ruighaver voor zijn aanwezigheid en het uitreiken van de prijzen en de DLTC-Thialf Wisselbokaal. En last but not least de sponsor Grand Cru wijnen (Rolf Ketelaar) voor de heerlijke wijnen die wij aan alle deelnemers van de competitie mochten uitdelen.

We hopen op veel biljartliefhebbers in oktober.

Biljartgroeten,

ook namens Kees van Tienderen (Kees, bedankt dat je alle partijen hebt geteld),

Marc Weber

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 613 7169

DLTC-Thialf

Nieuweweg 86
3314 JS Dordrecht