Corona update 25 september

23 september 2021


NIEUWE CORONAREGELS VANAF 25-SEPTEMBER-2021

Beste Leden,

Vanaf 25 september kan er gelukkig weer meer in Nederland m.b.t. de Coronapandemie.
De 1.5 meterregel mag los gelaten worden. Maar om de verspreiding van het virus verder te beperken en de zorg toegankelijk te houden zijn wel een aantal voorwaarden van toepassing.
Zo is voor het gebruik maken van de horeca binnen een coronatoegangsbewijs nodig, ook dus bij DLTC-Thialf.
Vanaf 25 september 2021 mogen clubhuizen, sportkantines en buitenterrassen op sportlocaties open onder de volgende voorwaarden/adviezen:

  • De horeca in clubhuis en sportkantine dient om 00.00 uur gesloten te worden.
  • Bij ‘verblijven in het clubgebouw (dit is dus zowel zittend als staand)’ geldt dat er een coronatoegangsbewijs verplicht is voor iedereen van 13 jaar en ouder. In principe kan degene die de bardienst doet dit vragen (inclusief een ID, leeftijdsgrens 14 jaar en ouder). Dit kan gelijk bij binnenkomst, maar kan ook als een speler al in het clubgebouw is.
  • Voor het gebruik van het terras buiten geldt deze verplichting niet.
  • Voor het bestellen en afhalen van eten en drinken in het clubhuis is een coronatoegangsbewijs ook niet verplicht. Wel zo snel mogelijk het clubhuis weer verlaten en niet blijven ‘hangen’ voor een praatje.
  • In geval van ‘doorloop’ naar bijvoorbeeld toilet/kleedkamers is tevens geen coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik dan ook de zij-ingang, zodat je direct bij de kleedkamers komt en loop niet door het clubgebouw heen om naar het toilet/kleedkamer te gaan.
  • Er geldt geen maximaal aantal bezoekers.
  • Het advies is nog steeds om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, geef elkaar de ruimte.
  • Het coronatoegangsbewijs voor horeca binnen is verplicht, ook als binnen de 1.5 meter afstand gehandhaafd wordt.

Voor wat betreft de competitie, laat de teamcaptain contact opnemen met de andere teamcaptain en aangeven dat voor aanvang er een coronacheck wordt gedaan. We willen gewoon gezellig kunnen spelen en iets nuttigen.

Natuurlijk blijft: Voel je je niet goed en denk je dat je corona hebt, blijf dan thuis of doe eventueel een zelftest.

We hopen, dat ALLE leden zelf zo verstandig zijn om hier aan te voldoen en desgevraagd mee te werken. We zijn allemaal maar vrijwilligers en doen het vrijwillig voor de club, dus werk dan ook gewoon vrijwillig mee! GROTE DANK ALVAST!

Daarnaast doen wij een beroep op de vrijwilligheid van de bardienstmedewerker om de Coronacheck app op zijn of haar mobiel te installeren en de controle uit te voeren bij de gasten die in het clubhuis verblijven.
Wij hopen van harte dat alle barmedewerkers dit willen doen, want dit is in het grootste belang van onze vereniging. Wij weten namelijk niet of en wanneer er gehandhaafd gaat worden. Wat we wel weten is als wij niet voldoen aan de regels we kans lopen op een fikse sanctie

Het bestuur

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 613 7169

DLTC-Thialf

Nieuweweg 86
3314 JS Dordrecht