Een overpeinzing van de voorzitter

01 februari 2021


EEN RONDJE VAN DE ZAAK

Als voorzitter is het goed om met beide benen in de klei te staan en te proeven wat er zoal speelt, in positieve en negatieve zin, bij onze tennis- padelclub DLTC-Thialf.

Soms loop ik naar de buren en praat met hen over evt. overlast van herrie en vout-parkeerders, maar ook met passanten op de Nieuweweg, “Wat is hier allemaal gaande, hoor ik dan vaak”.

Ja, er gebeurt momenteel geweldig veel, denk aan de aanleg van de nieuwe padel- en tennisbaan, incl. ledverlichting. De aanleg is gestart en alles zal over een maandje gereed zijn. Ook het clubgebouw is dan nagenoeg gereed. De zonnepanelen op het dak werken nu al. De professionele keuken is geplaatst, om spoedig de eerste bitterballen naar buiten te laten rollen, wanneer dit weer mag van Corona natuurlijk. Nu wordt de laatste hand gelegd aan de kantine-inrichting, met bar, biljart en nog veel meer.

Ik loop naar de opper-timmerman Jan en samen drinken we een bakkie te sterke koffie (ja, je moet er iets voor over hebben!) en samen praten we de voortgang van de bouw door.

Alles overdenkende ben ik toch wel een beetje trots, dat de beide verenigingen dit samen bereikt hebben, met gelukkig weer voldoende leden om de toekomst met vertrouwen tegemoet te kunnen zien! Ook praat ik zoveel mogelijk met de aanwezige tennissers om hun ervaringen te vernemen. Je hoort dat “afhangen” al goed geaccepteerd is. De een is daar natuurlijk wat handiger in dan de ander. Door “digitaal af-te-hangen” weet je ook waar je aan toe bent. ”Je komt nooit voor niets”, hoor ik vaak. Helaas mag er vanwege Corona nu alleen maar gesingeld worden en is het op dit moment met 4 banen bij 8 spelers al volle bak. Hopelijk is er licht aan het einde van de Coronatunnel, want we verlangen wel naar het oude normaal.

Het totaal aantal tennissers op ons park ligt bij 5 banen op 75 per baan, de KNLTB norm ligt zelfs op 100 per baan, dus dit moet echt geen probleem zijn. Misschien moeten sommigen wel eens uitwijken naar een ander tijdstip. Je begrijpt, dat niet iedereen bijv. dinsdagmorgen om 10 uur kan spelen. Blijf flexibel en zoek dan een ander tijdstip uit. Er is echt ruimte genoeg! Er staan ook racket-maandagochtenden in de planning, uiteraard wanneer er weer gedubbeld mag worden, dit zal de integratie versterken.

Ook laat ik tijdens mijn rondgang een aantal dames de kantine zien en bij velen valt nu al de mond open. “Wat een prachtige keuken, gaan we voor Michelinsterren?” Anderen vragen mij “Wanneer is de opening en wanneer is er een groot feest?” Ja, onze eerst geplande datum van 27/3 is helaas niet haalbaar gezien de Corona ontwikkelingen. Vandaar dat de opening is uitgesteld naar za 5/6 en een groots feest naar za 25/9. De opening laten wij nu wel doorgaan, zo nodig in aangepaste/afgeslankte vorm. “Het is dan niet anders!”

Thuisgekomen bekijk ik mijn schoenen en tenniskleding “Wat een troep, wat een modder!” Toch weet ik dat er spoedig een prachtige parkeerplaats met 25 plaatsen komt op het park en de modder verleden tijd is. Mijn echtgenote Pleunie zal blij zijn.

Graag tot een spoedig ziens, misschien wel bij onze eerste ALV op 22/2.

Sybe de Lint, voorzitter, 06-28069928

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 613 7169

DLTC-Thialf

Nieuweweg 86
3314 JS Dordrecht