Terug van weggeweest of gewoon nieuw leven inblazen! De laddercompetitie.

30 maart 2021


Tennis jij ook meestal alleen met je vaste tennismaatje(s)? Ben je "nieuw" lid en wil je meer tennissen dan alleen op het lesuurtje. Wil je gewoon lekker een wedstrijdje tennissen…….. Dan is mee doen aan de tennisladder een leuke mogelijkheid! Wat is een laddercompetitie?

De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar kunnen uitdagen tot een 'officiële' tennispartij met als doel steeds hoger op de "ladder" te komen. Zodoende beklim of daal je op de ladder.

Voordelen van een tennisladder!    
*  Je daagt clubleden uit die boven je staan, en speelt dus niet tegen je vaste speelmaatje(s)    
*  (Nieuwe) Leden leren de club en andere leden makkelijker kennen    
*  Je kunt afspreken wanneer je wilt.

Heb jij zin om mee te gaan doen? Meld je dan aan en je komt dan op de tennisladder te staan. We starten met de voorjaarsladdercompetitie voor zowel enkel (gemengd) als voor de dubbel (in de dubbel zijn alle combinaties mogelijk DD, DH en HH).

Hoe werkt het:
1. Uitdagen; Leden spreken af met medespelers door 'uitdagingen' te verzenden via de 'mijn club' omgeving achter de website-inlog of via de ClubApp. Zodra een lid een ander lid uitdaagt wordt er een mail gestuurd.
2. Accepteren; Zodra het uitgedaagde lid de datum en tijdstip passend vindt kan het lid de uitdaging accepteren via de ontvangen e-mail. Na het accepteren van een uitdaging wordt er een bevestigingsmail gestuurd naar de tegenstander. Hierna reserveer je een baan en kan je de wedstrijd spelen. De wedstijd is afgelopen als de speeltijd over is (word je niet 'afgehangen' dan kan je dus doorspelen, maar dit moet je onderling afstemmen).
3. Uitslag; Vul na de wedstrijd zelf de uitslag in. Het maakt niet uit dat je dit invult als 2 gespeelde sets (bv 6-4 en 3-2) of als optelsom van de gespeelde games (bv 10-8), als er maar een winnaar is. Indien er op het moment van afhangen geen winnaar is wordt er nog een beslissend punt gespeeld om te bepalen wie de winnaar is.

Wil je meedoen? Schrijf je dan eerst in: Ga naar de website www.dltc-thialf.nl en kies de link Mijn Club (rechtsbovenaan). Log in met je bondsnummer of clublidnummer en wachtwoord. Kies laddercompetitie en vervolgens inschrijven (als je kiest voor dubbel, dan moet je partner zich natuurlijk ook inschrijven). Het is ook mogelijk om je in te schrijven via de ClubApp. 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 613 7169

DLTC-Thialf

Nieuweweg 86
3314 JS Dordrecht