Toernooien nieuws

10 juni 2021


Met de voortgaande Corona-versoepelingen kunnen we weer gaan denken aan het organiseren van toernooien. En dat wordt tijd ook! We mogen nog niet alles, maar wel al weer een aantal dingen, als volgt:

SENIOREN VOORJAARS-COMPETITIE Deze is verplaatst naar het najaar. Daarover heeft u al een bericht gekregen en de inschrijving hiervoor is in volle gang. Het ziet er naar uit dat we dan 13 tennis- en mogelijk 1 padel-team in competitie hebben!  

JEUGD VOORJAARS-COMPETITIE Deze begint binnenkort in verkorte vorm. Een DLTC-THIALF team zal deelnemen en zij spelen op zondagmorgen 20 juni thuis, de overige wedstrijden zijn uit.

KRUKKENTOERNOOI en andere gezelligheidstoernooien Het krukkentoernooi dat gepland stond op 20 juni is afgelast en wordt mogelijk later in het jaar nog gespeeld. Op dit moment mogen we alleen strak geregistreerde wedstrijden organiseren waarbij op voorhand iedereen weet wanneer/met wie/op welke baan er gespeeld wordt en zonder publiek aan de lijn. Bij toernooien als het krukkentoernooi en racket-trekken staat gezelligheid OP en NAAST de baan voorop, met veel interactie en ruimte om het programma flexibel te regelen. Dat kan dus nog even niet. Misschien na 30 juni ??

SENIOREN TENNIS CLUBKAMPIOENSCHAP Dit toernooi kan wel doorgaan omdat voor dit toernooi van te voren strak zal worden vastgelegd wie tegen wie speelt, wanneer, op welke baan. Uiteraard met inachtneming van alle gebruikelijke Corona-voorzorgen! Omdat we hopen dat er vanaf 30 juni ook publiek mag komen kijken zal het CK 1 week later dan eerder aangekondigd worden gespeeld. Voor oud-Thialf leden is een CK iets nieuws maar ik hoop van harte dat jullie je ook gaan inschrijven.

Er wordt gespeeld in de volgende groepen: DE / HE (de eerste week) en DD / HD / GD (de tweede week). En in elke groep zijn er twee sterktes: 7 en lager (‘7-’ genoemd) EN 8&9 (‘7+’ genoemd). Bij te weinig inschrijvingen (moeilijk voorstelbaar) kan eventueel de verdeling in 2 speelsterktes vervallen.

Van maandag tot vrijdag wordt er alleen ’s avonds vanaf 18.00 uur gespeeld, in het weekeinde de hele dag, maar waarschijnlijk niet na 18.00 uur. Het streven is om iedereen ten minste 2 wedstrijden te laten spelen. Er is GEEN inschrijfgeld, maar dan ook geen (of zeer bescheiden) prijzen. Namen van ‘7-‘ winnaars zullen op wisselbekers worden gegraveerd voor de eeuwige roem.

  • Het senioren SINGLE clubkampioenschap is van zondag 4 tot zondag 11 juli. De inschrijving daarvoor start nu en sluit woensdag 30 juni. Aanmelden kan via het volgende email adres: [email protected] met opgave van categorie ( DE 7- / DE 7+ / HE 7- / HE 7+ ) en met opgave van maximaal twee dagen waarop men verhinderd is (de finale zondag 11 juni uitgezonderd).
  • Het senioren DUBBEL clubkampioenschap is van zondag 11 juli tot zondag 18 juli. Een oproep tot inschrijving voor dit toernooi volgt later, maar je kunt vast beginnen om naar een partner/partners uit te kijken.

TENNIS TOERNOOIEN LATER IN HET JAAR vanaf augustus Op de kalender staan onder andere een (invitatie) Schrijverstoernooi, een (open) SeniorenPlus (50+) toernooi, het AUDI AMES Open Toernooi, en het American Mix toernooi. Daarover volgen later nog berichten met inachtneming van de dan heersende Corona restricties/versoepelingen. We hopen natuurlijk op versoepelingen en dat we dan nog meer gezelligheids-toernooien kunnen inplannen. Ik roep de leden van harte op om ideeen voor zulke toernooitjes en om de organisatie daarvan op zich te nemen. Laat het mij weten!

PADEL TOERNOOI(EN) Deze stonden nog niet op de agenda. Veel leden zijn bezig het spel te leren, maar willen zich ongetwijfeld ook sportief eens meten met andere leden. Hierover volgt ook nog nader bericht.

Met vriendelijke groet,

Edwin Ruighaver

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 613 7169

DLTC-Thialf

Nieuweweg 86
3314 JS Dordrecht