Nieuwsbrief Juni 2024

06 juni 2024


Hier een update van uw voorzitter. Er is veel te vertellen en ik vraag hiervoor uw aandacht.

Voorjaar-/Zomer- Competitie Tennis en Padel:

De voorjaarscompetitie zou bijna klaar moeten zijn, maar door veel regenval moeten sommige teams nog inhaalwedstrijden spelen en kunnen er ook in Juni nog banen hiervoor gereserveerd zijn. Alle teams hebben er hard aangetrokken, maar helaas hebben we de platte kar voor een kampioensteam niet van stal hoeven te halen. Toch hebben de meeste teams een eervolle plaats bereikt in hun poule. Goed gedaan allemaal!

In juni begint in ieder geval 1 padelteam alweer aan hun zomercompetitie.

Najaarscompetitie 2024:

In juni moeten de teams voor padel en tennis ingeschreven worden voor de najaarscompetitie 2024. De captains van de bestaande teams hebben een oproep tot aanmelding gekregen. Als je eerder geen competitie hebt gespeeld, maar hier wel aan mee wil doen: Ben je senior laat dit dan weten aan onze competitieleidster: Janneke van Kersen: [email protected]. Ben je junior contact dan Marco Smaling: [email protected]

De tennisspeeldata voor de najaarscompetitie kun je hier vinden:

knltb-tennis-speeldata-najaarscompetitie-2024.pdf (centrecourt.nl)

Het volledige tennis competitie-aanbod voor najaar 2024 kun je hier vinden: 

aanbod-najaarscompetitie-2024-senioren-landelijk.pdf (centrecourt.nl)

Voor de tennisteams op vrijdagavond en alle padelteams geldt dat er vijf wedstrijden totaal gespeeld worden. Alle andere tennisteams spelen zeven wedstrijden.

De padelspeeldata voor de najaarscompetitie 2024 kun je hier vinden: 

knltb-padel-speeldata-najaarscompetitie-2024.pdf (centrecourt.nl)

Het padel aanbod is beperkter en staat open voor dubbels (heren en dames door elkaar) op vrijdagavond, zaterdag of zondag. Daarnaast zijn er ook dames-only competities.

Kosten voor vervoer naar uitwedstrijden, voor tennis/padel-ballen, gemaakte barkosten zijn voor de individuele teams. De club betaalt het inschrijfgeld en verlangt daarvoor terug dat de teams er zorg voor dragen dat ze met voldoende mensen op de competitiedagen aantreden om boetes van de KNLTB te voorkomen. Eventuele boetes zullen worden doorberekend.

Krukkentoernooi:

Als je competitietennis niet ziet zitten dan kun je meedoen aan het krukkentoernooi  op zondag 16 juni van 14:00 tot 17:00. Geef je op door Arie de Bruin te mailen: [email protected]. Er is recent een mail uit gegaan naar alle leden hieromtrent met alle details.

Clubkampioenschap 2024 

Deze vinden plaats van zaterdag 22 juni tot en met zondag 30 juni voor senioren.  Aanmelden Senioren: [email protected] 

Voor de jeugd zal er op zaterdag 29 juni van 09:00 – 12:00 uur een clubkampioenschap worden georganiseerd. Aanmelden jeugd bij: [email protected]

Voor de CKs is ook recent een aparte oproep tot deelname gedaan, met meer details. Ik hoop dat er zich veel leden hiervoor zullen aanmelden!

Ladder competities:

Padel en tennis ladders voor dubbels zijn in april opgestart, maar je kunt je nog steeds aanmelden via de KNLTB Match app. Voor meer inlichtingen: [email protected]. Het is een leuke gelegenheid om eens tegen iemand anders te spelen dan het vaste groepje.

Tennis/Padelkleding met club logo:

U heeft misschien al leden gezien met tenniskleding van Indian Maharadja met ons clublogo. Door bescheiden reclame-uitingen van Advema en Tennis Tuning op de shirts kunnen deze met belangrijke korting worden besteld bij Tennis Tuning via de mail: [email protected], via de Tennis Tuning website of via de app op 0628539891. Mocht u deze nog willen bestellen, doe dit dan zo spoedig mogelijk. Want de sponsorkorting is slechts beperkt geldig. Hulde aan de sponsors!

Padelbaan afschrijven:

De afschrijfregels voor de padelbaan zijn op verzoek recent weer gewijzigd. De padelbaan is ’s avonds alleen in het afschrijfsysteem te boeken met 4 namen, maar overdag ook weer met maar 2 personen. Mocht je niet met 4 spelers zijn nodig dan meer mensen uit via de padel-app. Als je daar nog geen toegang toe hebt vraag dit dan aan de padelcommissie: [email protected]

Afschrijven algemeen:

Het komt sporadisch voor dat mensen afschrijven maar, door omstandigheden, niet verschijnen. Als je onverhoopt niet op de gereserveerde tijd gebruik kan maken van een baan, zorg er dan voor dat je reservering in het systeem wordt gecancelled, zodat iemand anders op de baan terecht kan!

Introducees:

Als je wil tennissen of padellen met iemand die niet lid is, dan is dat prima. Dat kost: € 5,00 voor senioren (18 jaar en ouder), € 2,50 voor jeugdspelers per dagdeel. Op woensdagmiddag mogen jeugdleden gratis introduceren. Als er bardienst is dan kun je via de kassa betalen. Als er geen bardienst is dan hangt er op de kantine een bericht met QR-code. Via deze code kun je ook betalen.

Rookplaats:

Op de ALV is gevraagd om last van roken voor anderen zoveel mogelijk te beperken. Er is daarom een rook-gedoogplek aangelegd. Als je vanuit de kantine naar de fietsenstalling kijkt dan zie je bij de linker vlaggenmast een cylindervormige asbak. Alleen rond deze asbak mag er nog gerookt worden. Bij voorbaat dank voor uw begrip.

Watercoolers:

Door een donatie van de Club Van 50 zijn er watercoolers gekocht. Tijdens toernooien waarop de temperatuur oploopt zullen deze tussen de banen worden geplaatst om het hoofd koel te houden. Veel dank aan de donateurs van de Club Van 50 (euro extra/jaar). Mocht u ook lid willen worden geef u dan op bij [email protected]  Voor leden van deze donatie-club wordt er 1 maal per jaar een activiteit georganiseerd.

Zomerchallenge:

U kunt het binnenkort in Dordt Centraal lezen. Onze vereniging biedt ook dit jaar weer een soort 3 maanden proeflidmaatschap aan in Juli, Augustus en September. Het biedt sporters met een zomerstop de kans in de zomer actief te blijven maar is ook erg geschikt voor mensen die kennis willen maken met tennis/padel. Kent u potentiele deelnemers in uw kennissenkring, wijs ze dan svp op deze mogelijkheid. Ze kregen ook meerdere lessen gedurende die tijd. Meer informatie komt op onze website en zijn ook in te winnen bij Erik Wolkenfelt: [email protected]

Spoorslags:

Binnenkort zal ons clubblad, Spoorslags, weer verschijnen, met nog veel meer clubnieuws en nabeschouwingen. Dank aan de redactie!

Excuses voor de informatie-overload, maar op een actieve vereniging is er nu eenmaal veel te verhalen. Ik hoop dat velen van u zullen deelnemen aan het Krukkentoernooi en/of het Clubkampioenschap.

Groeten,

Edwin Ruighaver 

 

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 613 7169

DLTC-Thialf

Nieuweweg 86
3314 JS Dordrecht