Nieuwsbrief maart/ april 2024

25 maart 2024


Algemene Ledenvergadering

De ALV heeft in februari plaatsgevonden. Daar hebben we kunnen constateren dat de financiële boeken op orde zijn en dat de financiële situatie gezond is (hulde aan de penningmeester!). Daarom is de contributie voor 2024, die recent is geint, gelijk gebleven aan 2023. Goed nieuws!

Ook goed nieuws is dat Henri Ketelaar heeft bijgetekend voor nog eens drie jaar als secretaris van onze club. Hulde Henri! Hij zag zich daartoe genoodzaakt omdat niemand had gereageerd op mijn oproep in de vorige nieuwsbrief om zich kandidaat te stellen voor deze bestuursfunctie. Dat is dan weer jammer. Er zijn constant vacatures voor (commissie)taken op de club en het zou wel eens leuk zijn als ook andere mensen hun diensten zouden aanbieden dan de vele mensen die al vrijwilliger zijn (en tijdens de ALV zijn gememoreerd en bedankt voor hun inzet).  Als je wil weten waar behoefte aan is, laat het mij dan weten. 

Voorjaarscompetitie Tennis en Padel

Het programma voor deze competities is bekend. In April en Mei zijn er voor thuiswedstrijden banen afgeschreven en is er mogelijk iets beperkter ruimte om vrij tennis spelen op donderdagmorgen, donderdagavond, zaterdagmiddag, en zondagmiddag. Echt druk zal het zijn op vrijdagavond (tennis en padel) en drukker met tennis op zondagmorgen.

Nieuwe Ladder competities

Nieuwe padel en tennis ladders voor dubbels in de maanden april, mei en juni zijn opgestart en daarvoor kun je je NU aanmelden via de KNLTB Match app. De beide ladders gaan 8 april van start maar er kan altijd worden ingeschreven. 

Hoe werkt het?

Elke 2 weken start een nieuwe ronde waarin je wordt ingedeeld tegen een tegenstander van jouw niveau. Via de chat in de app stem je af wanneer je gaat spelen

 • Win je van iemand die hoger staat dan wissel je van positie
 • Je kunt makkelijk rondes overslaan en later weer instromen 

Hoe schrijf ik me in?

 • Open de KNLTB Match app
 • Ga naar 'Zoeken'
 • Zoek en geef je op voor de competitie: DLTC-Thialf

Deel dit bericht met jouw tennisvrienden zodat nog meer spelers mee gaan doen!

Voor meer inlichtingen: [email protected]. Het is een leuke gelegenheid om eens tegen iemand anders te spelen dan uw vaste groepje.

Tennis/Padelkleding met club logo 

Het openingstoernooi is mogelijk al gespeeld als u dit leest. Daar is ook tennis/padel(/biljart?)-kleding van Indian Maharadja getoond met clublogo. Door bescheiden reclame-uitingen van Advema en Tennis Tuning op de shirts kunnen deze met belangrijke korting worden besteld bij Tennis Tuning via de mail: [email protected], via de Tennis Tuning website of via de app op 06-28539891. Hulde aan de sponsors! 

Activiteitenoverzicht 2024

Mocht u het openingstoernooi hebben gemist, dan volgen er nog kansen op deelname aan andere activiteiten dit jaar, zoals:

 • Krukkentoernooi, 16 juni (14.00 tot 18.00 uur) – organisatie: Arie de Bruin
 • Clubkampioenschappen Tennis & Padel senioren, 22 juni t/m 30 juni – organisatie: Josien Verhoeven en Erik Wolkenfelt
 • Clubkampioenschap junioren, zaterdag 22 of 29 juni  - organisatie: Sandra van STT
 • Schrijverstoernooi, 24 augustus (11.00 tot 20.00 uur) – organisatie: Yolanda de Rijke
 • AMES DLTC-Thialf Open dubbeltoernooi, 31 augustus t/m 8 september
 • Elke maandagochtend Racketochtend 09.00 tot 12.00 uur – organisatie: Bert Oosterwaal
 • American Mixed toernooi, najaar, datum volgt
 • Najaarscompetitie, details volgen 

Padelbaan afschrijven

Om de padelbaan optimaal te gebruiken zal deze vanaf binnenkort alleen in het afschrijfsysteem te boeken zijn met 4 namen. Mocht je niet met 4 spelers zijn nodig dan meer mensen uit via de padel-app. Als je daar nog geen toegang toe hebt vraag dit dan aan de padelcommissie: [email protected] 

Klaverjas

Er volgt nog 1 klaverjasmiddag op 7 april ter afsluiting van de winter-series.

Bijeenkomst Thee/Rustende leden

Zo’n 35 rustende en thee-leden van onze vereniging hebben recent koffie en gebak genoten in het clubhuis. Het was een gezellig samen zijn. Met dank aan de organiserende dames.

Ik hoop u binnenkort (in nieuwe club-kleding?) te zien tijdens 1 van de vele hierboven genoemde activiteiten. Vraagt u me bij die gelegenheid dan naar mogelijkheden om u voor de club in te zetten.

Groeten,

Edwin Ruighaver   

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 613 7169

DLTC-Thialf

Nieuweweg 86
3314 JS Dordrecht