Nieuwsbrief mei 2023

31 mei 2023


Nieuwsbrief mei 2023

Beste leden van DLTC-Thialf,
Hier en tweede update van uw nieuwe voorzitter. Door technische problemen heeft de April nieuwsbrief u niet bereikt. Dat probleem lijkt nu verholpen.
In een vorige nieuwsbrief deed ik een oproep tot vrijwilligers die enkele van mijn taken als bestuurslid Tennis Technische Zaken (mijn vorige bestuursfunctie) ad hoc over te nemen zonder de noodzaak om tot het bestuur toe te treden. Te beginnen met de organisatie van het Openingstoernooi. Het liep helaas geen storm met aanmeldingen, maar tot mijn grote vreugde heeft Marc ter Haar zich opgeworpen en heeft het toernooi inmiddels plaats gevonden. Het was een groot succes.
Heel fijn dat Marc bereid is om zich op deze manier in te zetten voor de vereniging, maar hij heeft zijn sporen op dit gebied al meer dan verdiend (als oud-voorzitter van DLTC). Daarom hoop ik dat bij een volgend te organiseren toernooi er nieuwe vrijwilligers zich melden. De volgende kans is de organisatie van het clubkampioenschap eind juni - begin juli. Ik zie uw aanmelding graag tegemoet. Verder ben ik op zoek naar een competitieleider/-ster, want de inschrijving voor de najaarscompetitie zal spoedig al weer moeten worden gedaan. Beide zaken zijn het echt geen mega-klussen en u zal uitgebreid worden ingewerkt.

Edwin Ruighaver


Voorjaarscompetitie
De voorjaarscompetitie lopt al een beetje op zijn eind en de meeste van de 16 DLTC-Thialf tennis teams (12senior en 2 junior teams) en de 2 padel teams hebben de meeste van hun wedstrijden al weer achter de rug. In Spoorslags kunt u lezen hoe het de verschillende teams is vergaan.

Krukkentoernooi
Dit evenement is een traditie op Moederdag en is onlangs weer gespeeld. Het wordt al vele jaren georganiseerd door Arie de Bruin, waarvoor veel dank.

Hastings
Een aantal leden zal met Pinksteren worden ontvangen door Amherst tennisclub in Hastings, een engelse zustergemeente van Dordrecht. De organisatie is in handen van Jessica Abcouwer, die ook twee eerdere uitwisselingen met deze club (in Hastings en in Dordrecht) in goede banen heeft geleid. Ik heb er zin in.

Padelbaan, deur naar buiten
De mensen die ons park onderhouden hebben een deur gemaakt in het hek naar het spoor om het eenvoudiger te maken om uw padelballen te halen die per ongeluk over het hek vliegen. De sleutel hangt aan een koort naast de deur. Graag na openen weer afsluiten!

De parkonderhouders hebben nog veel meer goed werk verricht. Zo zijn alle banken langs het clubhuis weer van een lik verf voorzien. Bedankt daarvoor!

Bijeenkomst theeleden
Enkele vrijwilligers hebben in Maart een goedbezochte high-tea voor theeleden georganiseerd. Dit was een groot succes! Een verslag hiervan volgt eveneens in Spoorslags.

Sportvisie 2030
De gemeente heeft in Maart vrij plotseling een document vrij gegeven die hun visie weergeeft op de mogelijkheden om de sport (inclusief tennis en padel) in Dordrecht te verbeteren. De besproken opties raken mogelijk ook onze vereniging. Een genoemde optie was de clustering van drie bestaande tennisverenigingen op een andere centrale locatie. Wij wensen niet nogmaals te verhuizen en zien niet dat het de tennissport ten goede komt. Dit hebben we de gemeente laten weten. Er is ook contact geweest met de wethouder. De gemeenteraad heeft zich recent over de visie gebogen. Verschillende partijen hebben ons bezwaar gesteund. U hebt mogelijk een verslag in het AD hierover gelezen. Wij houden de ontwikkelingen in de gaten.

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 613 7169

DLTC-Thialf

Nieuweweg 86
3314 JS Dordrecht