Nieuwsbrief oktober/november

06 november 2023


De laatste verregende najaarscompetitie-wedstrijden worden nog ingehaald, maar dat is het eind van het georganiseerde tennis voor dit jaar, tot het snerttoernooi op 7 januari van het nieuwe jaar. Daarom starten we een tennisladder, zodat u het wedstrijdritme vast kan houden en tegen andere leden kunt spelen dan de gebruikelijke. Verder kunt u nog steeds deelnemen aan lessen georganiseerd door de tennis/padelschool STT. Meer over les en ladder hieronder.

Afsluiten van park en clubhuis

In de winter is het iets minder druk op het park dus kan het eerder voorkomen dat u als laatste het park verlaat. Vergewis u er altijd van of u niet de laatste bent die het park verlaat. In dat geval er graag voor zorg dragen om de baanlichten te doven, het clubhuis (indien open) dicht te doen en het toegangshek goed achter u dicht trekken bij vertrek. Als we niet goed afsluiten kunnen we wel sluiten!

Competitie

De najaarscompetitie is bijna ten einde. De volgende teams zijn of worden vrijwel zeker kampioen: het padelteam van captain Stefan Theuns, het 8&9 GD tennisteam van captain Suzette Witt-Smaling, het GD tennisteam van captain Ilse Hendriks. Eervolle vermeldingen zijn er voor het 8&9 GD team van captain Judith van Eeuwijk die in hun eerste competitiejaar direct tweede zijn geworden en voor de twee junior teams van captains Wytse van Leeuwen en Casper Smaling die elk competitie weer betere resultaten laten zien. In December volgt er weer een oproep tot deelname aan de voorjaarscompetitie.

Winterles

STT is begonnen met de winterserie lessen padel en tennis en vele van u doen daar al aan mee. Echter STT  heeft nog plek voor tennisles op dinsdag en padelles op woensdag en donderdag. Mocht u daar geinteresseeerd in zijn geef u dan op via STT: https://www.dltc-thialf.nl/tennisschool_sports_team_tennis

Laddercompetitie

Op verzoek van enkele leden proberen we weer een tennisladder competitie op te starten. We starten met een laddercompetitie voor de Heren dubbel en de Dames Dubbel   De eerste ronde start 20 november (er kan dan ook altijd nog worden ingeschreven) Hoe werkt het?

  • Elke 2 weken start een nieuwe ronde waarin je wordt ingedeeld tegen een tegenstander van jouw niveau
  • Via de chat in de app stem je af wanneer je gaat spelen
  • Win je van iemand die hoger staat dan wissel je van positie
  • Je kunt makkelijk rondes overslaan en later weer instromen

Hoe schrijf ik me in?

  • Open de KNLTB Match app
  • Ga naar 'Zoeken'
  • Zoek en geef je op voor de competitie: DLTC Thialf

Deel dit bericht met jouw tennisvrienden zodat nog meer spelers mee gaan doen! Voor meer inlichtingen: [email protected]

Klaverjassen

De eerste klaverjasmiddag heeft al plaatsgevonden. Er zullen er nog een aantal volgen, dus dat is ook een manier om de lange winterdagen door te komen.

Club van 50

In 2021 is de Club van 50 opgericht. Inmiddels steunen 20 leden DLTC-Thialf met een extra donatie van 50 euro. Het geld komt ten goede aan een activiteit of de aanschaf van iets bijzonders, waarover de donateurs uiteraard mee mogen denken. Voor de deelnemers wordt ook een gezamenlijke activiteit georganiseerd. Zo is in 2022 een bezoek gebracht aan de Natuur- en Vogelwacht. Een betaalverzoek en mededelingen over de activiteit voor 2023 zal voor het eind van het jaar gestuurd worden aan de bestaande donateurs. Wilt u ook lid worden van de Club van 50, laat dat dan graag weten aan de penningmeester: [email protected]

Ik wens u allen prettige laatste 2 maanden van het jaar en hoop dat velen van u mee gaan doen met de laddercompetitie en de lessen.

Groeten,

Edwin Ruighaver  

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 78 613 7169

DLTC-Thialf

Nieuweweg 86
3314 JS Dordrecht